Iroda címe:1061 Budapest,
Jókai tér 4. I./1.
Telefon:+36 (1) 473-1743
Fax:+36 (1) 311-1510
Honlap:www.csenterics.com
Email:csenterics@csenterics.com

Hasznos holmik

Gyakran feltett kérdések

Kérdés: Mikor forduljak ügyvédhez?

Válasz: Bizonyos helyzetekben a válasz rendkívül egyszerű, mivel jogszabály teszi kötelezővé az ügyvédi jelenlétet és ellenjegyzést, ilyen ügyletek elsősorban az ingatlan-adásvételi szerződések, cégalapítások, valamint bizonyos esetekben a bíróságok előtti képviselet. Egyéb esetekben egyéni mérlegelés szükséges. Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor azt látjuk, hogy amennyiben az ügy kellő időben talált volna meg minket, úgy jóval kedvezőbb és általában olcsóbb megoldást találhattunk volna Ügyfelünk problémájára. Tapasztalatunk szerint egy konzultációt mindenképpen „megér” az együttműködő ügyvédi irodával annak eldöntése, hogy adott helyzetben milyen lépésnek milyen jogi következményei vannak, illetve lehetnek.

Kérdés: Melyik ügyvédi irodát válasszam?

Válasz: A magyar jogi „piacon” működő ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek között általában a méretük és a speciális szakterületük alapján szelektálhatunk. A legnagyobb méretű irodák általában nemzetközi hálózatok tagjai, jellemzően ők a legdrágábbak, tapasztalatukra akkor van leginkább szükség, amennyiben egy adott tranzakción belül több ország joganyagát kell áttekinteni, használni. A kicsi, egyszemélyes irodáknál megfigyelhető, hogy az adott ügyvéd egy-egy jogterületre specializálódik, amelyben komoly tapasztalatot halmoz fel. A közepes méretű irodák már alkalmasak arra, hogy a legtöbb jogterületen ellássák ügyfeleik képviseletét, és ezt reális áron tudják elvégezni.

Kérdés: Milyen ügyekben jár el a Csenterics Ügyvédi Iroda?

Válasz: Elsősorban a szakterületeink címszó alatt megjelölt ügyekben végezzük tevékenységünket. Ügyfeleink gyakran bíznak meg azzal, hogy egy adott gazdasági társaság teljes körű képviseletét lássuk el, ezzel kiváltva az adott szervezet belső jogi egységét.

Kérdés: Van-e elektronikus aláírása az irodának?

Válasz: A Csenterics Ügyvédi Iroda rendelkezik elektronikus aláírással, így a gazdasági társaságok alapítását, módosítását gyorsan és költségkímélő módon oldjuk meg. Ezenkívül ügyvédi irodánk rendelkezik hozzáféréssel a TAKARNET rendszerhez, amely tulajdoni lapok naprakész megtekintését teszi lehetővé, valamint a cégnyilvántartás aktuális adatait is le tudjuk hívni.

Kérdés: Milyen díjakkal dolgozunk?

Válasz: A Csenterics Ügyvédi Iroda és az Ügyfelünk közötti megbízási díj szabad megállapodás tárgya. Az ügyvédi díjazásra ennek megfelelően nincsen egységes, minden ügyvédre irányadó díjszabás. Az ügyvédi iroda díjait és azok ütemezését is, mint ahogyan a tevékenységünket, rugalmasan, az Ügyfél teljesítőképességét is figyelembe véve igyekszünk megállapítani. Díjaink meghatározása vagy óradíjas alapon, a befektetett idővel egyenesen arányosan, vagy az ügylet értékéhez, bonyolultságához és időráfordításához viszonyítottan határozzuk meg. Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy egy-egy ügyletnél úgynevezett „plafont” állítsunk be. Tartós együttműködés esetén – amennyiben már fel tudjuk mérni az Ügyfél átlagos munkaráfordítását – a rendszeresen elvégzendő feladatokra, átalánydíjas megbízásra vonatkozóan is ajánlatot tudunk tenni.