Iroda címe:1061 Budapest,
Jókai tér 4. I./1.
Telefon:+36 (1) 473-1743
Fax:+36 (1) 311-1510
Honlap:www.csenterics.com
Email:csenterics@csenterics.com

Szakterületeink

Bírósági képviselet

Valamennyi, a szakterületünkhöz tartozó vitás ügyben képviseljük Ügyfeleinket az illetékes bíróság előtt. A Csenterics Ügyvédi Iroda meggyőződése, hogy a hosszas peres eljárások az esetek túlnyomó többségében nem adnak megfelelő és azonnali választ a gazdasági életben felmerülő vitákra. Ezért az ilyen eljárásokat minden esetben megelőzi egy peren kívüli megállapodás létrehozására irányuló tárgyalásos eljárás. Ügyfeleinket mind első-, mind másodfokú eljárásokban, mind pedig rendkívüli perorvoslatok során képviseljük.

A peres képviselet mind polgári, mind büntetőügyekben ellátjuk. Büntetőügyek közül elsősorban a gazdasági bűncselekmények körébe tartozó cselekményekkel kapcsolatban vállaljuk Ügyfeleink védelmét. Gyakran találkozunk olyan helyzettel, amikor a gazdasági élet szereplői nem is tudnak arról, hogy egy-egy magatartásnak büntetőjogi aspektusai lehetnek, csak akkor szembesülnek ezzel, amikor már egy konkrét büntetőügy szereplőivé válnak. Ilyen ügyek lehetnek tipikusan az adócsalással, sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, hűtlen, illetve hanyag kezeléssel kapcsolatos ügyek, amely ügyek elkövetői jellemzően a gazdasági társaságok ügyvezetői.

Az ilyen típusú ügyek azonban megelőzhetőek. A Csenterics Ügyvédi Iroda vállalja cégek, illetve cégcsoportok jogi átvilágítását, amelynek célja, hogy ezen kockázatokat minimalizálja. Ezeknek a kockázatoknak a kiszűrése általában megoldható megfelelő belső ügyrend létrehozásával és működtetésével.