Iroda címe:1061 Budapest,
Jókai tér 4. I./1.
Telefon:+36 (1) 473-1743
Fax:+36 (1) 311-1510
Honlap:www.csenterics.com
Email:csenterics@csenterics.com

Hírek, aktualitások

Jogi átvilágítás

2010-06-25 11:09:08

Milyen előnyökkel járhat egy jogi átvilágítás? Mikor javasoljuk elvégzését? Miért érdemes cégének mindenképpen elvégeztetnie egy jogi átvilágítást? Cikkünkből mindezekre a kérdésekre választ kaphat!

Elsőre talán furcsán hangozhat ez a kifejezés, egyfajta bizalmatlanságot, rosszindulatot feltételez. Azonban nagyon sok előnyt jelent egy gazdasági társaság életében a megfelelő pillanatban elvégzett jogi átvilágítás. A konkrét előnyök mellett számos nagyon kellemetlen következménytől is megszabadítva annak vezetését.

Jogi átvilágítás elvégzése ajánlott felvásárlás, egyesülés, tulajdonosváltással járó tranzakció során.

A jogi átvilágítás elvégzése ajánlható abban az esetben is, amennyiben a társaság tulajdonosi köre fel kívánja mérni, hogy a társaságnál a működése során milyen jogi kockázatok merülhetnek fel. Különösen ajánlott abban az esetben, amennyiben a társaság életében előfordult már olyan eset, amikor egy váratlan jogi helyzettel, követeléssel nézett szembe, ami a megfelelő elővigyázatossággal elkerülhető lett volna.

Előnye, hogy a jogi kockázatok felmérésével részben kiküszöbölhetőek az ilyen kockázatok, főleg a társaság belső struktúrájának, szerződési feltételrendszereinek a módosításával. Továbbá, ismerve a kockázati lehetőségeket, ezek a kockázatok tervezhetővé válnak.

A Csenterics Ügyvédi Iroda Önnek is javasolja a jogi átvilágítás elvégeztetését, amennyiben azt gondolja, hogy inkább most költene egy alapos átvilágításra, mint később egy hosszadalmas, költségemésztő és gyakran megjósolhatatlan peres eljárásra.

ugrás a lap tetejére